Faktaboks

Den Norske Veterinærforening
DNV
Offisielt navn
DEN NORSKE VETERINÆRFORENING
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
08.02.1888
Daglig leder
Margrethe Brantsæter
Styreleder
Bente Akselsen

DNV, er en fagforening, yrkesorganisasjon og veterinærfaglig forening stiftet i 1888, med formål å ivareta veterinærenes faglige, kollegiale, sosiale og økonomiske interesser. Foreningen har fem særforeninger, 13 lokalforeninger, en pensjonistforening og en studentforening. Norske veterinærer og veterinærer med virke i Norge kan opptas som medlemmer.

Fra 1998 er organisasjonen tilknyttet hovedsammenslutningen Akademikerne. Konstiturert president fra november 2020 til representantskapsmøte i 2022 er Bjørnar Wilhelm Jacobsen, og generalsekretær siden 2017 er Marie Modal.

DNV har 13 lokalforeninger og vel 3500 medlemmer (2022). I tillegg til lokalforeningene kommer fem særforeninger for behandling av sykdommer hos produksjonsdyr, hest, familiedyr og fisk samt for næringsmiddelhygiene. Foreningen forestår spesialistutdanning på disse områdene og driver en omfattende etterutdanningsvirksomhet.

Foreningen utgir siden 1888 fagbladet Norsk Veterinærtidsskrift (NVT) og utgir, sammen med de øvrige nordiske veterinærforeninger, det vitenskapelige tidsskriftet Acta Veterinaria Scandinavica.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Minsaas, Arnt, red.: Veterinæren i yrke og organisasjon: Den norske veterinærforening 1888-1988, 1988

Faktaboks

Den Norske Veterinærforening
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.120 Yrkessammenslutninger

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg