Faktaboks

Deloitte

egentlig Deloitte Touche Tohmatsu LLC

Uttale
delˈåit –

Deloitte Touche Tohmatsu LLC, bedre kjent som Deloitte, er et amerikansk revisjons- og konsulentfirma. Deloitte er et av de fire store («The Big Four») globale selskapene i bransjen sammen med Ernst & Young, KPMG og PricewaterhouseCooper. Hovedkontoret ligger i London, Storbritannia.

Deloitte ble grunnlagt i 1845 i London av William Deloitte. Selskapet fusjonerte i 1990 med Touche Ross som ble grunnlagt i 1898 av George Touche til Deloitte & Touche. Internasjonalt ble selskapet fra 1993 kalt Deloitte Touche Tohmatsu etter sitt japanske datterselskap Ross Tohmatsu som ble grunnlagt i 1968 av Nobuzo Tohmatsu, men selskapet markedsføres fra 2003 under merkenavnet Deloitte.

I 2019 hadde Deloitte en omsetning på omtrent 46,2 milliarder amerikanske dollar med rundt 312 000 ansatte. De har virksomhet i mer enn 150 land og territorier, også i Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg