PwC

Logo
Av .

Artikkelstart

PwC, eller PricewaterhouseCoopers, er et revisjonskonsern dannet i 1998 ved sammenslutning av Price Waterhouse og Coopers & Lybrand. Selskapet er verdens største på området med virksomhet i 157 land. PwC er et av de «fire store» («The Big Four») globale selskapene i bransjen sammen med Deloitte, KPMG og EY. Det har siden 2010 hovedsakelig blitt markedsført under forkortelsen PwC.

Faktaboks

Også kjent som
PricewaterhouseCoopers

PwC driver foruten regnskapsrevisjon også rådgivningstjenester, blant annet innen områdene skatt og avgifter og intern firmagranskning. Mesteparten av konsernets konsulentvirksomhet ble i 2002 solgt til IBM.

I 2020 hadde selskapet en omsetning på cirka 43 milliarder dollar med over 284 000 ansatte. I Norge har konsernet vært representert fra 1933 (Price Waterhouse) og fra 1964 (Coopers & Lybrand). Hovedkontoret ligger i London, Storbritannia.

Historikk

Price Waterhouse ble grunnlagt i London i 1850 som et regnskapsfirma av Samuel Price, som i 1865 tok Edwin Waterhouse som partner. Fikk i 1890-årene kontor også i USA.

Coopers & Lybrand ble dannet i 1957 som en sammenslutning av Cooper Brothers (grunnlagt i London 1854 av William Cooper med senere tilslutning av sine tre brødre) og amerikanske Lybrand, Ross Brothers & Montgomery (grunnlagt i 1898), samt et kanadisk firma.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg