Cornerteateret er et teaterhus på Møhlenpris i Bergen som co-produserer og presenterer forestillinger fra det frie scenekunstfeltet.

Etter den offisielle åpningen av huset 7. september 2013 har Cornerteateret lagt til rette for et større aspekt av aktiviteter som konferanser, konserter, kurs, undervisning, festivaler og enkeltstående teater- og danseforestillinger. Teatret har på den måten etablert seg som et allsidig scenekunsthus for alle aldersgrupper på et lokalt og regionalt nivå.

Cornerteateret driftes av selskapet Teaterdrift Bergen AS, som ble stiftet i 2011, og sameies av Vestlandske Teatersenter (51 %) og Proscen (49 %). Målsetningen til organisasjonen er å skape et rom for gjensidig inspirasjon, kreativitet, kompetanseutvikling og kunnskapsoverføring gjennom utvikling av ny scenekunst og dramatikk, og gjennom samspillet mellom barne- og ungdomsteater, amatørteater og det frie profesjonelle miljøet.

Teaterbygget

Bygget på Møhlenpris er eid av GC Rieber Eiendom og ligger i Kong Christian Fredriks plass 4 (tidligere Thormøhlens gate 45) på Marineholmen. Marineholmen har fra 1818 vært tilknyttet nasjonal skipsproduksjon, som ble auksjonert bort i 1881, hvor Mjellem & Karlsens Mek tok over. På 1900-tallet ble det som i dag er Cornerteateret brukt til å bygge mindre dampskip under navnet «Mjellem & Karlsens Mek. Værksted & Patentslipper». I dag er Cornerteateret det siste gjenværende bygget fra industrivirksomheten på Marineholmen, og ble totalrenovert i forbindelse med etableringen av teaterhuset. Bygget har tre etasjer med to blackbox-saler, tre studiorom og kontorlokaler.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg