Faktaboks

Concord
Uttale
kˈåŋkå:d
Innbyggertall
18 491 (2020)
Fotografi av Battle Monument i Concord

Concord er mest kjent for at den amerikanske revolusjon ble utløst her. Det finnes en egen park for minnesmerker i byen som heter Minute Man National Historical Park, og besøkes av mange turister.

Hartwell Tavern
Hartwell Tavern er et rekonstruert som det originale bygget som lå der da den amerikanske revolusjon brøt ut.

Concord er en forstad i Bostons storbyregion i delstaten Massachusetts. Concord ligger 30 kilometer nordvest for Boston by, ved Concord River, og har 18 491 innbyggere (US Census, 2020). Stedet er aller mest kjent for at den amerikanske revolusjonen begynte her den 19. april 1775.

Concord deler navn med blant annet delstatshovedstaden Concord i New Hampshire.

Concord ble grunnlagt i 1635. På 1800-tallet var byen et viktig kultursenter, blant annet som hjemby for dikteren og filosofen Ralph Waldo Emerson, dikteren og naturalisten Henry David Thoreau og forfatteren Nathaniel Hawthorne. Hjemstedet til filosofen Amos Bronson Alcott (1799–1888) er bevart som museum (Orchard House).

Concord er en vakker småby med mange historiske minnesmerker, blant annet Minute Man National Historical Park som markerer det innledende slaget til den amerikanske revolusjonen (1775–1783).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg