fra Coachella i 2013
fra Coachella i 2008

Coachella Valley Music and Arts Festival er en årlig amerikansk musikk- og kunstfestival som finner sted i Coachella Valley i byen Indio i California. Den er en av de største og mest innbringende musikkfestivalene i Nord-Amerika, og arrangeres over to helger i april. Noen av industriens største navn innen electronica, rock, pop og hiphop spiller hvert år på festivalens mange scener, som også viser en rekke kunstinstallasjoner og skulpturer.

Festivalen ble grunnlagt av Paul Tollet, og ble arrangert første gang i oktober 1999. Etter ett års opphold, ble festivalen i 2001 flyttet til april for å unngå ekstrem hete og har siden funnet sted hvert år. Coachella har fungert som både éndags- og todagersfestival, men har siden 2012 blitt arrangert over to tredagers-helger. Antall festivaldeltakere nådde rekord i 2014 med 579 000 solgte billetter.

Arcade Fire, Prince, Dr. Dre, Radiohead, Madonna, Rage Against The Machine, Kanye West, The White Stripes, Amy Winehouse, Björk, Wu-Tang Clan, Paul McCartney og The Beastie Boys er blant de mange kjente artistene som har opptrådt under festivalen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg