Arcade Fire

Arcade Fire i Oslo Spektrum i 2007.

Av /NTB Scanpix.

Arcade Fire er et kanadisk indierockband. De spiller melodiøs folkrock og poprock med drone-elementer, og er kjent for å bytte på å spille en stor mengde instrumenter, både på plater og konserter.

Faktaboks

uttale:
a:kˈeid fˈaiə

De ble dannet i Montreal i 2003 av ekteparet Win Butler (født 1980, Texas, USA) og Régine Chassagne (født 1976). Per 2020 besto Arcade Fire også av Richard Reed Parry, Tim Kingsbury, Jeremy Gara og Wins bror Will Butler (som solodebuterte i 2015).

Debutalbumet Funeral kom ut i Canada i 2004 og året etter i resten av verden, og ble kåret til årets beste av mange medier. Etter at også oppfølgeren Neon Bible (2007) fikk overstrømmende kritikk verden over og nådde Topp 3 i blant annet Storbritannia, USA og Norge, ble Arcade Fire så store at de fylte store konsertarenaer.

Konseptalbumet The Suburbs (2010) gikk til topps i Storbritannia, USA, Norge og en rekke andre land, og vant den prestisjetunge Grammy-prisen for årets beste album. Også Reflektor, som kom høsten 2013, ble en stor kritiker- og salgssuksess. Arcade Fire fulgte opp i 2017 med Everything Now.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg