Bring

Posten og Brings logoer ble innført i 2008.
Av /NTB.

Bring er et datterselskap under Posten Norge som driver logistikk- og transporttjenester for næringslivet.

Bring har et nordisk distribusjonsnettverk og internasjonale samarbeidspartnere som leverer sendinger uansett vekt eller størrelse, med bil, båt, fly eller tog til mottakere i hele verden, inklusiv bud- og ekspressleveranser. Lagerløsninger og transporttjenester til oljeservicebransjen er også en del av virksomheten.

Historikk

Den moderne logistikken i Posten Norge startet med samling av ekspressvirksomheten under navnet Box Delivery i 1995. Flere selskaper ble kjøpt opp og lagt inn under denne paraplyen. Ekspansjonen fortsatte også til Skandinavia. Posten benyttet bare innleie av bil og sjåfør i den daglige driften.

Box sin virksomhet vokste raskt og betydelig posisjon i budleveringer av pakker og smågods. Kjøpet av Nor-Cargo 2004 gjorde at Posten Norge også fikk en større posisjon innen tungtransport. I perioden 2003–2008 kjøpte Posten opp 30 post- og logistikkselskaper.

Disse virksomhetene ble samordnet i et nytt selskap, Bring, som ble lansert 5. september 2008. På den måten ble det også lettere å se forskjellen på den tradisjonelle postvirksomheten, som fortsatte under merkenavnet Posten, og godsvirksomheten innenfor Bring.

I 2019 ble Bring Frigo solgt til Nor-Log Gruppen. Bring Frigo var en stor aktør innen innhenting og distribusjon av temperaturregulerte varer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg