Den kulturelle skolesekken er en statlig ordning for kulturfomidling til skoleelever. Den formidler både scenekunst, billedkunst, musikk, film, litteratur og den norske kulturarven. Den kulturelle skolesekken ble opprettet som en statlig institusjon i 2001. Fra 2016 inngår den i nyopprettede institusjonen Kulturtanken.

I handlingsplanen for de estetiske fagene og kulturdimensjonen i skolen, Broen og den blå hesten (1996), ble forholdene lagt til rette for Den kulturelle skolesekken. Den skulle medvirke til at alle elevene i grunnskolen får et profesjonelt kulturtilbud, og legge til rette for at de blir kjent med og får et positivt forhold til varierte kunst- og kulturuttrykk. For det tredje skal den medvirke til å utvikle en helhetlig og bevisst innlemmelse av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolens læringsmål (slik det fremgår av stortingsmelding nr. 38 – 2002-2003).

Den kulturelle skolesekken ble opprettet i 2001 som en statlig institusjon for kulturformidling til elever i barneskolen. Den ble gradvis utvidet til å gjelde alle elever til og med videregående skole.

De økonomiske rammene ble fra og med 2003 basert på de statlige spillemidlene. Minimum en tredel av midlene skal fordeles videre fra fylkeskommunene til kommunene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.