Bodil Kvamme

Faktaboks

Bodil Kvamme
Født
1956

Artikkelstart

Bodil Kvamme er en norsk dramaturg, regissør og teatersjef. Fra 1. januar 2016 og ut 2020 leder hun Teater Vestland (tidligere Sogn og Fjordane Teater (SoFT)).

Teaterarbeid

Bodil Kvamme er utdannet ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Århus og Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Wien. Som dramaturg mottok hun, sammen med regissør Aslak Moe og skuespillerne Jannik Bonnevie, Silje Breivik, Roger Hilleren, Idun Losnegård og Kyrre Eikås Ottersen, Heddaprisen 2006 i kategorien for særlig faglig innsats. Prisen ble tildelt for dokumentarteaterforestillingen Saman skal vi leve, som ble skapt for Sogn og Fjordane Teater, og som handlet om Arve Beheim Karlsens død i 1999.

Blant hennes regioppdrag for SoFT er Mugg og Ishuset av Marit Tusvik (2007 og 2009), Dama i luka av Maria Tryti Vennerød (2011), Få meg på, for faen av Olaug Nilssen (2011), My fair lady goes Sogn og Fjordane, som hun selv skrev sammen med Marita Liabø (2013), og dokumentarteaterforestillingen Eg er i går (2018) ut fra eget manus basert i intervjuer. For andre teatre har hun blant annet regissert Quartett av Heiner Müller (Den Nationale Scene, 2000) og Jeg kommer tilbake i kveld av Gaute Heivoll (Agder Teater, som nå heter Kilden Teater, 2014).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg