Barokkanerne

Artikkelstart

Barokkanerne, norsk musikkensemble som hovedsakelig fremfører tidligmusikk og musikk fra barokken. Det ble grunnlagt i 1989, og dagens ensemble ble til i 2018 ved sammenslåing med Norsk Barokkorkester.

Faktaboks

Også kjent som

engelsk navn Norwegian Baroque Ensemble

Orkesteret drives av Stiftelsen Norsk Barokkorkester. Som internasjonalt navn brukes Norwegian Baroque Ensemble.

Historikk

Barokkanerne ble grunnlagt i 1989 av musikere, blant annet fra Oslo-Filharmonien og Kringkastingsorkesteret, som ønsket å fremme tidligmusikk og barokkmusikk.

Barokkanerne har ikke fast ansatte musikere eller sjefdirigent, men har vært organisert som prosjektorkester med muligheten for å variere i størrelse etter behov. Blant samarbeidspartnere og gjesteledere har vært Alfredo Bernadini, Rachel Polger, Rolf Lislevand, Ketil Haugsand og Kristin van der Goltz.

Cafeteatret i Oslo har i stor grad vært ensemblets hjem, blant annet med konsertserien Cafebarokk. De har holdt kirkekonserter, spilt mange steder i landet hvor de ofte har samarbeidet med lokale kor og deltatt på festivaler. De har også gjestet utenlands.

Barokkanerne har gjort CD-innspillinger med musikk av Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann og Carl Philipp Emanuel Bach.

Barokkanerne ble slått sammen med Norsk Barokkorkester med virkning fra 1. januar 2018.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg