Faktaboks

Innbyggertall
589 (SSB, 2023)
Landareal
0,8 km²
Tettstedsnummer
7831 Bø

Bø er et tettsted i kommune i Nordland. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 0,8 km², og har 589 innbyggere (2023).

Bø ligger sørvest på Langøya i kommune. Tettstedet, som er det største i kommunen, består av tettbebyggelsen omkring og mellom Steine og Vinje langs fylkesvei 820, likeledes av tettbebyggelsen sørover herfra til havnene i henholdsvis Steinesjøen, Skagan og Vinjesjøen.

Havnene i Bø er viktige fiskevær, og her drives fiskeforedling. Tettstedet har atskillig turisttrafikk. Bø kirke som ligger noen kilometer øst for Bø tettsted, er en korskirke i tre fra 1824 med en del eldre inventar. Bø museum, avdeling av Museum Nord, ligger i Vinjesjøen. Det har blant annet minner fra Knut Hamsuns tid som lensmannsdreng, senere lensmannsbetjent, sist på 1870-tallet. Museet har et sagn- og eventyrsenter basert på Regine Normanns (1867–1939) forfatterskap; hun var født i grenda Mårsund mellom Bø tettsted og Bø kirke. På Skagan ligger en park med bauta over omkomne fiskere.

Fylkesvei 820, som går rundt sørvestre del av Langøya og forbinder Bø tettsted med kommunesenteret Straume i nord, fører videre tvers over Langøya til Sortland tettsted.

Kart

Bø
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg