Arne Korsmo, født i Oslo, norsk arkitekt; sønn av E. Korsmo. Eksamen fra NTH 1926. Etter praksisår og studiereiser som brakte ham i kontakt med bl.a. Le Corbusier og Louis Kahn, drev han egen praksis fra 1929 i Oslo. Flere av villaene hans ble tegnet og oppført i årene frem til 1935, da han var i kompaniskap med Sverre Aasland. Overlærer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1936, professor i bygningskunst ved NTH 1956.

Hans arbeider er preget av høy artistisk begavelse og originalitet. Sundts premie 1933, Houens fonds premie 1937 for Havna villakvarter, Havna allé ved Blindern stasjon, Oslo (sammen med Aasland) med bl.a. Villa Damman og 1939 for Silobygning ved Kristiansand møller.

Korsmo formgav bl.a. bestikk sammen med Grete Prytz Kittelsen, som han en del år var gift med (Korsmo-plett, premiert på Triennalen i Milano 1954, innkjøpt av Smithsonian Institute of Art) og møbler. Han tegnet flere utstillingsanlegg, som Norges paviljong på verdensutstillingen i Paris 1937 (sammen med Knut Knutsen og Ole Lind Schistad) og Vi Kan-utstillingen i Oslo 1938 (sammen med Knutsen og A. Nygaard), og arrangerte Norges deltagelse på Triennalen i Milano 1954, belønnet med Grand Prix.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.