Faktaboks

Anne Lindboe
Født
1. august 1971, Sarpsborg
Anne Lindboe
Av /Aftenposten/NTB Scanpix.

Anne Lindboe er en norsk lege, offentlig tjenestekvinne og politiker fra Høyre, som fra 2023 er ordfører i Oslo.

Lindboe var barneombud fra 2012 til 2018. Hun er utdannet cand.med. (barnelege) ved Universitetet i Oslo og har en MBA fra Norges Handelshøyskole.

Barneombud

Som barneombud var Lindboe blant annet ansvarlig for utarbeidelsen av rapporten Uten mål og mening, som avdekket store svakheter ved norske skolers pedagogisk-psykologiske tjenester (PPT). Lindboe var også i sin tid som barneombud svært kritisk til politiets innsats for barns rettssikkerhet.

Andre stillinger

Lindboe var overlege ved Oslo universitetssykehus fra 2008 til 2012 og forsker ved Folkehelseinstituttet fra 2010 til 2012. Etter tiden som barneombud var hun fra 2018 til 2021 administrerende direktør i interesseorganisasjonen Private Barnehagers Landsforening.

Politiker

Lindboe var helt uten politisk erfaring da hun ble spurt om å stille som ordførerkandidat i Oslo for Høyre ved valget 2023. Hun meldte seg inn i partiet ved starten av valgkampen. Etter Høyres gode valg i hovedstaden overtok Lindboe i oktober 2023 som ordfører i Oslo etter Marianne Borgen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg