Anderssen & Voll

Anderssen & Voll. Sofa. Modell: Mono. Produsert av L.K. Hjelle.

L.K. Hjelle. Gjengitt med tillatelse

Anderssen & Voll er et norsk designbyrå. Byrået ble etablert i 2009 av duoen Torbjørn Anderssen og Espen Voll. Begge var tidligere gründere og designere bak det kjente norske designfellesskapet Norway Says, som hadde sitt virke fra 1999 til 2009.

Hovedfokuset til Anderssen & Voll er møbeldesign. Virkefeltet spenner dog fra interiørtekstiler og belysning på den ene siden til mer klassisk industridesign, som for eksempel støpejernsovnen F305 for norske Jøtul.

Firmaet har høstet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse med sine produkter. De designer for noen av de fremste merkevarene innen sitt fagområde i Europa, som for eksempel Erik Jørgensen, Foscarini, Kvadrat, Lapalma og Hay. Anderssen & Voll har også arbeidet med sentrale norske merkevarer som Jøtul, L.K. Hjelle, Fjordfiesta og Røros Tweed.

Siden 2003 har duoen deltatt med produkter i internasjonale utstillinger, som for eksempel 100% Norway i London og Salone del mobile i Milano.

Et absolutt høydepunkt i karrieren kom med utviklingen av barstolen «Tibu» for italienske Magis, som ble lansert ved møbelmessen i Milano, april 2014.

Anderssen & Voll har med kommunikasjonsproduktet Filip for Filip Technologies også designet verdens første godkjente mobiltelefon som kan bæres rett på kroppen.

Anderssen & Voll viser gjennom sine produkter et sterkt og tydelig formspråk med god materialfølelse. Deres formspråk vipper mellom minimalistisk og nordisk, samtidig som det er ofte er fargesterkt og lekent.

Anderssen & Volls filosofi baseres at designet skal stå som er en eksponent for kulturelle strømninger i sin samtid. Designet skal aktualisere produktene i innhold og form slik at de blir meningsfulle, attraktive, miljøvennlige og eksportverdige.

Anderssen & Voll er den største leverandøren av design til den danske produsenten Muuto sin kolleksjon, og har således spilt en nøkkelrolle i defineringen av innholdet i begrepet New Nordic.

Torbjørn Anderssen har vært professor i Møbeldesign ved Kunst og Designhøgskolen i Bergen siden 2010, og mener at Anderssen og Voll på den måten deltar aktivt i utviklingen av faget i Norge.

  • Designprisen 2010, fra Norske Industridesignere og NTNU
  • Årets Designere 2011, Bo Bedre

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.