Faktaboks

Alliansen - Alternativ for Norge
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
12.09.2017
Styreleder
Hans Jørgen Johansen (partileder)

Alliansen – Alternativ for Norge er et norsk høyreradikalt parti som med sitt nåværende navn ble stiftet i 2021, men som var en videreføring av Alliansen som ble startet i 2016. Partiet stilte liste i alle valgdistrikter ved stortingsvalget 2021 og fikk cirka 2 500 stemmer (0,1 prosent). Ved stortingsvalget 2017 fikk partiet cirka 3 300 stemmer (0,1 prosent).

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er leder i Alliansen – Alternativ for Norge. Han har ved flere anledninger stått fram med rasistiske og andre ekstremistiske holdninger. Partiet nominerte i 2021 dessuten flere listekandidater med forankring i nynazistiske miljøer.

Partiprogrammet er preget av ønsket om å bevare tradisjonelle norske verdier og en avvisende holdning til innvandring. Alliansen vil arbeide for å melde Norge ut av EØS og Schengen-samarbeidet. I alle andre saker er partiets kandidater fristilt.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Alliansen - Alternativ for Norge
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.920 Partipolitiske organisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg