Faktaboks

Alf Magne Austad

Magne Austad

Født
28. mars 1946, Haugesund
Død
17. august 2013, Oslo
Bymotiv
Magne Austad, Utvikling, 1976. Olje og tempera på lerret, 105 x 150 cm.
Av .
Lisens: CC BY NC 2.0

Alf Magne Austad var en norsk maler og grafiker. Han hadde sin utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi, Konsthögskolan i Stockholm og Académie de la grande Chaumière i Paris.

Austad tilhørte 1970-tallsgenerasjonen av samfunnskritiske realister. Hans storbyscener er inspirert av popkunst, fotorealisme og surrealisme. Tematikken var konsentrert rundt enkeltmenneskets forhold til samfunnet. Han malte også en serie bilder med turisme som tema. I sine bilder la han vekt på komposisjon og det karakteristiske lyset i overflaten, malt med transparente lag og kontrasterende partier. Som grafiker jobbet han med litografi. Motivene her er konsentrert om hus med vegetasjon omkring, men uten mennesker. Litografiene har en malerisk karakter som skapes av farger lagt på i tynne lag.

Han underviste ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen i 1980–1982, hvor han også var rektor fra 1982.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Alf Magne Austad

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg