Oslo, norsk fiskerikonsern grunnlagt i 1994, het til 2005 Norway Seafoods. Selskapet driver fangst, foredling og salg av hvitfisk med aktivitet i Norge, Danmark, Sverige, Storbritannia, Frankrike og Spania. Aker Seafoods er størst i Europa innen fangst av hvitfisk. I norske farvann har selskapet 14 egne trålere som fisker torsk, sei og hyse, opererer i tillegg to spanske trålere i Barentshavet. Egen fangst dekker omtrent halvparten av råstoffbehovet. Selskapet har produksjonsanlegg i Melbu, Stamsund (J.M. Johansen), Hammerfest (tidl. Findus-anlegg), Båtsfjord og Kjøllefjord, samt et deleid anlegg i Havøysund (Tobø Fisk). Dansk virksomhet i Grenå (Thorfisk), svensk virksomhet i Kungshamn. Omsetning ca. 2,4 mrd. kr med ca. 1300 ansatte (2007). Konsernsjef er Yngvar Myhre, styreleder Leif-Arne Langøy. Aker ASA er største eier (ca. 65 %).

Norway Seafoods ble startet for å samle RGI-gruppens (Kjell Inge Røkkes) engasjementer innen fiskerivirksomhet, som inntil da hadde vært styrt fra Seattle. I 1996 gikk selskapet inn som eier i Frionor, og de to selskapene ble fusjonert i 1997. Frionor ble igjen utskilt og solgt til Findus i 2000. I 2005 ble Norway Seafoods børsnotert, da under navnet Aker Seafoods etter sammenslutning med West Fish-Aarsæther og Nordic Sea Holding.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.