Oslo, norsk fiskerikonsern grunnlagt i 1994, het til 2005 Norway Seafoods. Selskapet driver fangst, foredling og salg av hvitfisk med aktivitet i Norge, Danmark, Sverige, Storbritannia, Frankrike og Spania. Aker Seafoods er størst i Europa innen fangst av hvitfisk. I norske farvann har selskapet 14 egne trålere som fisker torsk, sei og hyse, opererer i tillegg to spanske trålere i Barentshavet. Egen fangst dekker omtrent halvparten av råstoffbehovet. Selskapet har produksjonsanlegg i Melbu, Stamsund (J.M. Johansen), Hammerfest (tidl. Findus-anlegg), Båtsfjord og Kjøllefjord, samt et deleid anlegg i Havøysund (Tobø Fisk). Dansk virksomhet i Grenå (Thorfisk), svensk virksomhet i Kungshamn. Omsetning ca. 2,4 mrd. kr med ca. 1300 ansatte (2007). Konsernsjef er Yngvar Myhre, styreleder Leif-Arne Langøy. Aker ASA er største eier (ca. 65 %).

Norway Seafoods ble startet for å samle RGI-gruppens (Kjell Inge Røkkes) engasjementer innen fiskerivirksomhet, som inntil da hadde vært styrt fra Seattle. I 1996 gikk selskapet inn som eier i Frionor, og de to selskapene ble fusjonert i 1997. Frionor ble igjen utskilt og solgt til Findus i 2000. I 2005 ble Norway Seafoods børsnotert, da under navnet Aker Seafoods etter sammenslutning med West Fish-Aarsæther og Nordic Sea Holding.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.