Faktaboks

Akademikerforbundet
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
31.01.1991
Daglig leder
Astrid Sørland
Styreleder
Mizanur Rahaman

Akademikerforbundet er en norsk fagforening som er tilsluttet hovedorganisasjonen Unio, og som organiserer arbeidstakere med minst tre års universitets- eller høyskoleutdanning. Forbundet er organisert i åtte regioner.

Organstruktur

Akademikerforbundet har 5877 medlemmer per 1. januar 2024. Omtrent halvparten av medlemmene arbeider i kommunal sektor. De øvrige kommer fra staten og Spekter-området, samt enkelte deler av privat sektor utenfor Spekter.

Akademikerforbundet har rådgivende utvalg for KS-området, Oslo kommune, statlig sektor, Spekter, NHO/Virke, NAV og universitets- og høyskolesektoren.

Historikk

Akademikerforbundet har hatt sitt nåværende navn siden 2010. Forbundet har sitt utspring i Norsk Bedriftsøkonomisk Samfund (NBS), som ble etablert i 1970. Fra 1985 het det Norsk Økonomforbund. Fra 1991 til 1997 var navnet Høyskoleutdannedes Forbund, og fra 1997 til 2010 Universitets- og Høyskoleutdannedes Forbund.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Akademikerforbundet
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.200 Arbeidstakerorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg