Interiør
På kjøkkenet hos A L'Aise
Av .

À L'Aise er en fransk gourmet-restaurantMajorstua i Oslo. Den åpnet i 2017 og fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023. Samme år ble daglig leder Mia Kondrup tildelt årets Service-pris for Norden. I 2024 fikk restauranten Nordic Prize av den nordiske White Guide.

À L'Aise eies av Jan Nielsen, Mia Kondrup og kjøkkensjef Ulrik Jepsen. Signaturretten er presset and, på fransk canard à la presse. Restauranten er alene i Norge om å tilby denne retten, som har opprinnelse i Rouen og ble bearbeidet i Paris av Michel Guéret.

Stil

Kjøkkenstilen er klassisk fransk gourmetmat og gjennomført luksus. Råvarene er i første rekke norsk grønnsaker, norsk sjømat og and, samt danske og franske oster. Restauranten har egen champagnevogn og ostevogn.

Navnet À L'Aise betyr noe sånt som «komfortabel tilstand». Ambisjonen var helt fra begynnelsen å bli tildelt en Michelinstjerne.

Utmerkelser

  • À L'Aise fikk en Michelinstjerne i 2023.
  • Mia Kondrup fikk Michelinguidens Service-pris for Norden i 2023.
  • À L'Aise ble tildelt Nordic Prize av White Guide i 2024.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg