vintertriatlon

Hans Christian Tungesvik under VM 2021 i Andorra, der han tok gull i herrer senior og i blandet stafett.
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0
Fra starten til kvinner junior under VM 2021 i Andorra, med Julie Meinicke (gull) og Theresa Fürstenberg (sølv) på startstreken. Løping er den første disiplinen.
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Artikkelstart

Vintertriatlon er en variant av triatlon som gjennomføres på vinterstid hvor svømming er byttet ut med langrenn. Idretten er organisert under Norges Triatlonforbund. Disiplinene gjennomføres i rekkefølgen løping – sykling – langrenn. Alle disiplinene gjennomføres hovedsakelig i preparerte skiløyper og det brukes terrengsykkel og fristil på langrenn. Distansene er avhengige av vær og føre, da løypen skal legges opp til en vinnertid på rundt 80–90 minutter.

Vintertriatlon er en liten gren i Norge, men det har blitt avholdt både NM og VM i Norge tidligere. Internasjonalt har det vært varierende deltakelse fra Norge, men under VM i 2021 i Andorra ble Norge den mestvinnende nasjonen med fem gull og to sølv.

Fra tidligere er Arne Post en av Norges mest meritterte utøvere med fire individuelle verdensmestertitler og en rekke pallplasser fra EM og stafett-VM.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg