Tynnhornsau i Denali Nasjonalpark i Alaska.

Shutterstock. Begrenset gjenbruk

Tynnhornsau, også kalt alaskasau og dall sau er en partået klovdyrart i oksefamilien. Pelsen er hvit eller svart til grå, avhengig av underart. Underarten som er svart eller grå har også et tydelig halespeil. Hornene er store og snodde, men smalere enn hos tykkhornsau; hornmasse opptil 8–10 kg. Kroppslengde 135–155 cm, skulderhøyde 93–102 cm, vekt 90–120 kg hos bukker, søyer er mindre. Forekommer i mindre flokker i høyfjell og arktiske områder, særlig i bratt fjellterreng. Utbredt i Nord-Amerika, fra Alaska til det nordlige British Columbia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.