Tentaculitter av devonsk alder i Maryland. Bilde fra WikiCommons. Bilde tatt av Mark A. Wilson (Department of Geology, The College of Wooster).
Opphavsrettsholderen til dette verket, gir hvem som helst retten til å bruke dette verket for ethvert formål, uten noen vilkår, med mindre slike vilkår kreves ved lov.
.
Lisens: fri

Tentakulitter er en utdødd bløtdyrklasse som levde i havet fra ordovicium til devon. Tentakulittene hadde et rett, kjegleformet ytre skall med sirkulært tverrsnitt. Slekten Tentaculites hadde tydelige ringformede fortykninger utvendig på skallet, skallene var 1–2 centimeter lange, og de er vanlig i Oslofeltets siluravsetninger.

Faktaboks

Uttale
tentakulˈitter
Også kjent som
Tentaculita

Når de finnes, er det ofte i mengder på lagflater. De er da ofte orientert i samme retning av strømmer i havet, og de kan brukes til å kartlegge strømningsmønstre og paleogeografi.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg