Schäferhund

Schäferhund Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Schäferhund er en kjent tysk hunderase. Den er opprinnelig en gjeterhund satt sammen av diverse lokale fårehundvarieteter. Nå er den tjenestehunden fremfor alle, og en av verdens mest tallrike hunderaser. Den ble etablert på slutten av 1800-tallet. Siden har man forsøkt å avle frem en arbeidsvillig og utholdende tjenestehund, noe som har resultert i en allsidig hundrerase. Den brukes på alle områder hvor hunder kan gjøre nytte for seg; som lavinehund i skandinaviske høyfjell, de brukes til å ta livet av giftslanger i Sør-Amerika og kan benyttes som jakthund med mer.

Faktaboks

Uttale
ʃˈɛ:- el. ʃe:-
Etymologi
av tysk ‘sauegjeter’
Også kjent som

schäfer, schæfer, German shepherd

Beskrivelse

Schäferhunden er rektangulær, senet og muskuløs, med en standard mankehøyde for tisper på 57,5 centimeter, og 62,5 centimeter for hannhunder. Hodet er tørt og middels bredt med mandelformede øyeåpninger og middels store, stramt stående ører. Halen bæres hengende sabelformet. Underullen er tett og bløt, og overpelsen er hard og tilliggende. Fargen er svart med rødbrune, brune, gule til lysegrå tegninger, eller ensfarget svart eller grå.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg