Rosenmåke, fugleart i måkefamilien. På størrelse med dvergmåke, vekt som en stor trost. Lys gråblå overside, rosahvit kropp og røde ben, i sommerdrakt med svart halsring. Hekker i Øst-Sibir, foruten tilfeldig enkelte andre steder i Høyarktis. Registrert 10 ganger langs norskekysten per 2003. Opptrer regelmessig utenom hekketiden i isfylte farvann omkring Svalbard.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.