pseudokode

Pseudokode, uformell beskrivelse av et dataprogram eller en algoritme. Hovedformålet er å beskrive metoder på en slik måte at de:

Faktaboks

Uttale
sjudokode
Etymologi

Sammensetning av den greske forstavelsen pseudēs som indikerer at noe er falsk eller uekte og det franske verbet code som betegner systematisk lovverk eller regelsett.

Også kjent som

Kvasikode

  • kan realiseres i mange ulike programmeringsspråk og
  • er enkle å forstå.

Det er ingen spesielle regler for hvordan pseudokode skal utformes, men det er vanlig å bruke innrykk for å angi gjentagelse og beslutningspunkt.

Eksempel

La oss si at vi har et register med alle lønnsmottagere i Norge og ønsker å beskrive en metode som genererer to lister med henholdsvis høyt- og lavtlønnede arbeistakere. Denne metoden kan beskrives i pseudokode som vist under.

\(\begin{align} &\text{Tøm listen med lavtlønnede} \\&\text{Tøm listen med høytlønnede} \\&\text{For hver lønnsmotager:} \\&\qquad\text{Hvis personen tjener under 200.000:} \\&\qquad\qquad\text{Legg inn i listen over lavtlønnede} \\&\qquad\text{Hvis personen tjener over 500.000:} \\&\qquad\qquad\text{Legg inn i listen over høytlønnede}\end{align}\)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg