Prosjektoppfølgingsreferanse er et dokument som benyttes som grunnlag for oppfølging av arbeidsomfang, tid og kostnader ved gjennomføringen av et prosjekt.

Prosjektoppfølgingsreferansen inneholder en oversikt over arbeidsoppgaver som skal gjennomføres (WBS), en tidsplan og et kostnadsestimat. Prosjektoppfølgingsreferansen utarbeides i løpet av defineringsfasen på prosjektstadiet (se prosjektfase).

Etter at prosjektgjennomføringen har startet oppstår det endringer som gjør at planer må revideres. Det er vanlig med en oppdatering av prosjektoppfølgingsreferansen med faste mellomrom (for eksempel hver tredje eller sjette måned) for å ta høyde for endringer i planene. Den første prosjektoppfølgingsreferansen kalles gjerne opprinnelig prosjektoppfølgingsreferanse. Den til enhver tid gjeldende referanse kalles enten gjeldende prosjektoppfølingsreferanse eller bare prosjektoppfølgingsreferanse. Det er vanlig å nummerere gjeldende prosjektoppfølgingsreferanse fortløpende for å kunne ha en entydig identifikasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Andersen, E. S. (2018). Prosjektledelse – et organisasjonsperspektiv. Oslo: Fagbokforlaget.
  • Karlsen, J. T. (2017). Prosjektledelse: fra initiering til gevinstrealisering. Oslo: Universitetsforlaget
  • Rolstadås, A., Johansen, A., Olsson, N., og Langlo, J. A. (2023). Praktisk prosjektledelse – fra idé til gevinst, 3. utgave: Fagbokforlaget.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg