Potto er en primatart i lorifamilien.

Det er et slankt dyr med rundt hode, små ører, store øyne, kort hale, forholdsvis meget store hender og føtter. Pekefingrene er rudimentære og uten negler. Den korte ullpelsen er rødlig til svartaktig på ryggsiden, lysere grålig på buksiden. Lengden er ca. 35 cm, derav 6 cm hale, vekt 1,1 kg.

De tilbringer dagene sovende i trærne, nettene på jakt etter insekter, knopper og friske blader. Den forekommer i tropiske skoger på Vest-Afrikas kyst fra Guinea til det sentrale Kongo og det vestlige Kenya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.