Nye fornybare energikilder, betegnelse på fornybare energikilder som foreløpig ikke er utnyttet, eller er utnyttet i svært liten grad.

Faktaboks

Også kjent som
ny fornybar energi, alternativ energi

I Norge har betegnelsen nye fornybare energikilder avløst den mer upresise betegnelsen alternativ energi, som også kan omfatte for eksempel kjernekraft og fossilt brennstoff av forskjellig slag. Nye fornybare energikilder er de energikilder man må satse på for å oppfylle målsettingen fra Verdenskommisjonen for miljø og utvikling om en bærekraftig utvikling; at jordens ressurser må forvaltes på en slik måte at livsbetingelsene ikke blir dårligere for dem som kommer etter oss.

Med nye fornybare energikilder tenker man særlig på vindenergi, bioenergi og små vannkraftanlegg (småkraftverk). Men også solenergi, bølgeenergi, saltkraft og bruk av hydrogen i brenselceller vil gradvis kunne få en økt betydning.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg