Naturskadeerstatningsloven er en norsk lov som regulerer statlig erstatning ved naturskader. Den statlige erstatningen dekker skader på objekt som ikke kan forsikres gjennom en alminnelig forsikring. Det ytes ikke bare erstatning for skade som er voldt direkte av ras, flom eller annen naturulykke – avledede skader kan også dekkes dersom de er en nærliggende følge av naturulykken. I denne relasjon regnes også skader ved nedbør eller andre særlige forhold.

Faktaboks

Fullt navn
Lov om erstatning for naturskader
Kortnavn
naturskadeerstatningsloven
Trådt i kraft
01.01.2017
Lovdata-ID
NL/lov/2014-08-15-59

Reglene var frem til 2014 del av naturskadeloven. Reglene om statlig erstatning ble da skilt ut, og Landbruksdirektoratet overtok det som ble Naturskadeordningen. Erstatning kan innvilges gjennom søknad til Landbruksdirektoratet. Dersom søknaden ikke blir innvilget av direktoratet, er klagenemnda for naturskader neste instans før en eventuell nektelse kan bringes inn for en domstol.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg