Algerie har et flere store dagsaviser som publiseres på fransk og arabisk, samt en rekke mindre ukeaviser, nettaviser og tidsskift. Den viktigste avisen er myndighetsorganet Al-Moudjahid ('stridsmannen') som utkommer på arabisk og fransk i et opplag på i underkant av 400 000, nettsidene publiseres også dels på engelsk. Det største nyhetsbyrået er det statlige Algerian Press Service (APS). All presse er underlagt statlig kontroll og situasjonen for fri presse betegnes som vanskelig.

Kringkastingen som før var statlig, er nå privatisert, men under statlig overoppsyn. Det finnes minst fem private TV-kanaler som sender fra Algerie, og enda flere algeriske kanaler som sender fra lokaler uten for landet. Det er kun en radiokanal, som sender på arabisk, fransk og berbisk.

Etter den arabiske revolusjonen i 2011 har bruken av internett og sosiale medier skutt fart i Algerie. I 2017 regnet man med at 15 millioner mennesker i landet hadde tilgang til internett.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg