medaljong (kjøttstykke)

Svinemedaljong
Av .

Artikkelstart

Medaljong er et stykke kjøtt fra beinfri ytrefilet eller indrefilet fra storfe, svin eller lam. Disse filetene er opprinnelig langstrakte muskler som strekker seg langsetter ryggen på slaktet, på undersiden av ryggvirvlene, og som har rundt eller ovalt tverrsnitt. Dette gjør disse filetene velegnet til å finskjæres til medaljonger før steking eller grilling.

Faktaboks

Uttale
medaljˈong
Etymologi
av fransk ‘stor medalje’

Medaljonger er forholdsvis dyrt kjøtt, ettersom indre- og ytrefileter er de mest verdifulle biffstykkene i et slakt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Vegard Jensløkken

Dette må være den korteste mest mangelfulle artikkelen her. Er jo ikke noe innhold, man er like klok etter å ha lest overskriften. Kunne for eksempel skrive hvor på dyret, hvilke dyr osv...

svarte Anne Eilertsen

Hei, og takk for innspillet! Jeg er enig i at artikkelen er for kort, og vi har planer om å få gjort noe med alle artiklene om ulike kjøttstykker, deler av slakt og så videre. Vennlig hilsen Anne (redaktør).

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg