markedsføring - utdanning

Høgskoler tilbyr studier som leder til bachelorgrad i markedsføring. Flere læresteder, deriblant Handelshøyskolen BI i Oslo og Norges Handelshøyskole, NHH i Bergen, tilbyr også studier til mastergrad (MSC og MBA).

Ved NHH tilbys for eksempel MBA i Merkevareledelse der markedsanalyse og markedskommunikasjon inngår, og ved Handelshøyskolen BI kan en ta mastergrad (MSc) i Internasjonal markedsføring og ledelse og MSc i Markedsføring – Sivilmarkedsfører.

Historikk

I 1918 startet Reklameskolen på Oslo Børs som den første reklameskolen i Norden. Lenge var det den eneste som gav grunnleggende utdanning i media og reklame der utarbeidelse av samlet reklamekampanje inngikk som del av eksamen.

Ved begynnelsen av 1960-tallet startet det første diplomstudiet i Markedsføring (DIFM) ved Institutt for Markedsføring i Oslo. Studiet ble i 1971 tatt opp av Norges Markedsføringsskole i Oslo og videreutviklet til et 4-årig studium frem til tittel som sivilmarkedsfører.

Det første grunnkurs og fagkurs i markedsføring ble i 1969 godkjent som yrkeskurs under det offentlige skoleverket og med offentlig eksamen.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg