Høgskoler tilbyr studier som leder til bachelorgrad i markedsføring. Flere læresteder, deriblant Handelshøyskolen BI i Oslo og Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, tilbyr også studier til mastergrad (MSc og MBA).

Historikk

I 1918 startet Reklameskolen på Oslo Børs som den første reklameskolen i Norden. Lenge var det den eneste som ga grunnleggende utdanning i media og reklame der utarbeidelse av samlet reklamekampanje inngikk som del av eksamen.

Ved begynnelsen av 1960-tallet startet det første diplomstudiet i Markedsføring (DIFM) ved Institutt for Markedsføring i Oslo. Studiet ble i 1971 tatt opp av Norges Markedsføringsskole i Oslo og videreutviklet til et 4-årig studium frem til tittel som sivilmarkedsfører.

Det første grunnkurset og fagkurset i markedsføring ble i 1969 godkjent som yrkeskurs under det offentlige skoleverket og med offentlig eksamen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg