Maltitol er et naturlig søtstoff. Et sukkeralkohol som fremstilles ved reduksjon av maltose ved høyt trykk og høy temperatur. Brukes som søtningsmiddel og konsistensgiver i næringsmiddelindustrien ved produksjon av sukkertøy, tyggegummi, sjokolade, bakevarer og iskrem med redusert energiinnhold. Kodenummer E965. Maltitol er nesten like søtt som sukker (90 %), men tilfører bare halvparten så mye energi. Maltitol kan derfor erstatte sukker uten å påvirke produktets konsistens, samtidig som både energiinnhold og risiko for tannråte reduseres. Maltitol og andre sukkeralkoholer i større mengder kan virke avførende, og de er derfor ikke tillatt brukt i drikkevarer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.