Lov om pensjon for oppdragstaker i barnevernet er en norsk lov som oppretter en pensjonsordning for personer som arbeider i statlige beredskaps- og familiehjem. Loven slår fast at oppdragstakerne skal ha samme pensjonsrettigheter som medlemmer i Statens pensjonskasse så lenge de oppfyller vilkårene i loven.

Faktaboks

Fullt navn
lov om pensjonsordning for oppdragstaker i statlig beredskapshjem eller spesialisert fosterhjem
Kortnavn
lov om pensjon for oppdragstaker i barnevernet
Trådt i kraft
12.02.2010
Lovdata-ID
NL/lov/2010-02-12-4

Bakgrunnen for loven var et ønske om å styrke hensynet til barnets beste. Barn som blir plassert i beredskaps- og familiehjem har særlige behov og utfordringer, og man ville tilrettelegge for at disse behovene ble møtt. Man så en klar sammenheng mellom barnets beste og en stabil pensjonsordning for de som jobbet i hjemmene.

De som arbeider i beredskaps- og familiehjem er definert som oppdragstakere, ikke arbeidstakere, og kan derfor ikke være medlem av Statens pensjonskasse ifølge statens pensjonskasseloven § 5. Stortinget ville likevel at oppdragstakerne skulle ha en like god pensjonsordning, og vedtok derfor en egen lov om dette.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg