lov om AFP for medlemmer av Statens pensjonskasse er en norsk lov som regulerer medlemmer av Statens pensjonskasses rett til avtalefestet pensjon (AFP). Loven angir vilkårene for å ta ut AFP og bestemmer hvordan pensjonen skal beregnes og administreres. Loven gjelder kun arbeidstakere som er omfattet av en tariffavtale som åpner for å ta ut AFP.

Faktaboks

Fullt navn
lov om avtalefestet pensjon for medlemmer av Statens pensjonskasse
Kortnavn
Lov om AFP for medlemmer av Statens pensjonskasse
Trådt i kraft
01.01.2011
Lovdata-ID
NL/lov/2010-06-25-28

Loven erstatter lov om AFP for offentlige tjenestemenn av 1993. Bakgrunnen for den nye loven var innføringen av ny alderspensjon, som etablerte en ny modell for opptjening og uttak av pensjon. I den forbindelse var det nødvendig å tilpasse AFP-ordningen for medlemmer av Statens pensjonskasse til den nye modellen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Sindre Thon Bråten

Hei! Ser et par feil i artikkelen. Faktaboksen handler om en annen lov enn lov om AFP for medlemmer av Statens pensjonskasse, og lenken til Lovdata er også til denne andre loven.

svarte Mina Hennum Mohseni

Hei, Takk for tilbakemelding! Nå er det rettet opp. Med vennlig hilsen, Mina i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg