logistikkoperatør

Artikkelstart

Logistikkoperatør er en yrkesutøver som arbeider med transport av gods, lasting, lossing og klargjøring av forsendelser av gods. De skal sikre at varer håndteres riktig, planlegge vareflyt og lagring. Arbeidet innebærer også dokumentbehandling, samt service og kundebehandling. Logistikkfaget omtales også som terminal- og lagerarbeid.

Faktaboks

Uttale
logistˈikkoperatˈør

Opplæringen i faget skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Opplæringen på arbeidsplassen avsluttes med en fagprøve. Voksne med minst 5 års allsidig praksis kan skaffe seg teorikunnskaper og gå opp til fagprøve som praksiskandidater.

Opplæringsvirksomheter har lokale opplæringskontorer og et faglig samarbeidsforum som bistår med å knytte kontakt mellom skoleverket og bedriftene.

Grossister, handelsbedrifter, speditører og transportører har gjerne egne logistikkoperatører.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (5)

skrev Abel Kel

Hei. Jeg har to spørsmål om logistikkoperatør. Er det mye jobb muligheter når man ferdig som logistikkoperatør? Når man lære logistikkoperatør hvilke kjøretoy skal lære, er det store kjøretoy som for eksempel truck eller? På forhånd takk. Mvh Abel

svarte Mari Paus

Hei, Takk for spørsmålet! Vi har ikke en fagansvarlig på plass som kan svare deg ordentlig på dette dessverre. Kanskje du kan prøve utdanning.no (https://utdanning.no/yrker/beskrivelse/logistikkoperator). Lykke til! Vennlig hilsen Mari i redaksjonen

skrev Einar Spurkeland

Foreslår at emnet flyttes til Spedisjon og logistikk, så kan jeg følge det opp.

svarte Erik Bolstad

Hei, og orsak seint svar. Artikkelen skal liggje i denne kategorien saman med dei andre yrka, men det er veldig fint om du kan skrive endringsframlegg så vi får oppdatert artikkelen.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg