Lappugle, fugleart i uglefamilien. En av våre største ugler, litt mindre enn hubro. Gråbrun spraglet med et mer utpreget slør, som konsentriske, brune ringer rundt øynene, enn noen andre ugler. Utbredt i nordlige barskoger fra Finnmark gjennom Sibir til Nord-Amerika. Spredt hekking har forekommet mot sør til Hedmark. De 3–6 eggene legges i gamle rovfuglreir. Trolig overveiende standfugl.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.