Klossgibbon, dvergsiamang, Hylobates klossii, primatart i gibbonfamilien.

Pelsen er ensfarget blanksvart. Klossgibbonen er den minste av gibbonene, med vekt opptil 5,8 kg. Som de andre gibbonene er klossgibbonen monogam, og lever i små familiegrupper som forsvarer et territorium. Den forekommer på Mentawaiøyene vest for Sumatra og regnes som en truet art.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.