Generasjon betyr slektsledd, eller individer (mennesker, dyr, planter) som er født noenlunde samtidig. Ordet har forskjellige betydninger i forskjellige fagfelt.

Generasjon betyr også menneskealder, det vil si omlag 1/3 århundre. I denne betydningen lever det flere generasjoner på samme tid (for eksempel den yngre generasjonen, mellomgenerasjonen og den eldre generasjonen).

Innen biologi er generasjon et stadium i livssyklusen hos en organisme med generasjonsveksling, hvor organismen skiller seg fra andre stadier i måten å formere seg på. Se generasjonsveksling – botanikk og generasjonsveksling – zoologi.

Generasjon betyr også de enkelte påfølgende ledd av en slekt eller et kull. I genetikken betegnes foreldregenerasjonen (parentalgenerasjonen) 'P' og avkomgenerasjonen (filialgenerasjonen) 'F1', 'F2' og så videre.

En generasjon er en eller flere modeller som representerer et stadium i utviklingen av et produkt, kjennetegnet ved spesiell design, teknisk standard eller lignende. Denne betydningen kommer fra engelsk 'generation'.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.