Enkelt innhold er et begrep som blir brukt for å betegne litteratur som er tilrettelagt for mennesker med kognitive vansker, for eksempel utviklingshemning, demens eller afasi. Bøker med enkelt innhold har en klar fortelling uten sidespor og et konkret innhold. Fortellingen har få personer og lite hopp i tid og sted. Språket har minst mulig uvanlige ord, forkortelser, billedlige uttrykk, store tall eller andre ting som kan være vanskelig å forstå.

Bøker med enkelt innhold stiller høye krav til enkel tekst. Språket må være leselig, med en enkel grammatikk uten for eksempel passiv- og partisippformer. For at ei bok skal være tilgjengelig for leserne må også utformingen være spesielt lesbar. Det innebærer for eksempel korte linjer som er delt bevisst etter betydningen i setningene. På nettet og i bibliotekene kan man søke etter hvilke norske bøker som har enkelt innhold.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg