dørslag (kjøkkenredskap)

Av .
Lisens: CC BY 2.0
Dørslag av fortinnet jernblikk.

Artikkelstart

Dørslag er et kjøkkenredskap som brukes til å skylle mat, sile faste stoffer fra væsker eller sålde (sile) noe gjennom.

Faktaboks

Etymologi

av nedertysk dör, ‘gjennom’, og slag

Dørslaget består vanligvis av et perforert, rundt kar med håndtak på siden. Det kan være laget av metall, ståltråd, plast, keramikk eller annet.

Man bruker gjerne et dørslag for å skille kokevannet fra grønnsaker eller spagetti. Maten blir da samlet opp i dørslaget. Det kan også brukes hvis man ønsker å mose noe til en finere masse. Ved ysting kan man bruke et dørslag til å øse opp ostemassen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg