Båndvingevever er en spurvefugl i veverfamilien som har sin naturlige utbredelse i sørlige og Sentral-Afrika.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Ploceus angolensis
Beskrevet av
(Barboza du Bocage, 1878)

Voksne hanner veier rundt 220 gram og hunnene rundt 350 gram.

Arten er knyttet til tørr savanne. Den lever av virvelløse dyr (invertebrater) den fanger i trær.

I løpet av hekkeperioden legger den som oftest to egg. Reirene bygges i hulrom.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Ploceus angolensis
Artsdatabanken-ID
186138

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg