U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons. fri

Medlem av Politbyrået i det kinesiske kommunistpartis sentralkomite. Han ble i 2013 visestatsminister og leder for regjeringens arbeidsgruppe for utvikling og bekjempelse av fattigdom. Han innehar også lederposten for regjeringens hovedkvarter for nødhjelp ved jordskjelv og hovedkvarteret for forebyggelse av tørke og flom.

Wang Yang er av hàn-nasjonalitet og fra Suzhou i Anhui-provinsen. Han var fabrikkarbeider fra 1972 til 1976, ble medlem av kommunistpartiet i 1975. Han ble utdannet som ingeniør ved Kinas universitet for vitenskap og teknologi i Hefei, Anhui. Fra 1990-tallet og fremover innehadde han forskjellige fremtredende politiske posisjoner i Anhui og gjorde samtidig karriere sentralt hvor han etter hvert ble varamedlem i Sentralkomiteen fra 2002. I tidsrommet 2005-07 var han partisjef i Chongqing. Stillingen som partisjef ble overtatt av Bo Xilai. Fra 2007 ble han medlem av Politbyrået samtidig som han var partisjef i Guangdong-provinsen fra 2007 til 2012.

Wang Yang er talsmann for markedsøkonomi og at økonomisk vekst har prioritet foran fordeling. Han er også kjent for sine gode evner til å takle protester og demonstrasjoner på en diplomatisk tilfredsstillende måte. Dette gjelder ikke minst hans rolle under protestene i Wukan i 2011.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.