Victoria Falls
Fra jernbanestasjonen i byen.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0
Vic falls
En liten del av vannfallet Victoria Falls.
Vic falls
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Victoria Falls, bedre kjent som Vic Falls, er en liten by i Zimbabwe. Byen ligger nordvest i landet, i Matabeland Nord provinsen, ved elven Zambezi og Victoriafallene. Zambesi er grenseelven mellom Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls ligger nærme både Zambia, Botswana og Namibia. Det er også relativt kort avstand til Angola.

Byen er liten og totalt preget av turisme bygget opp rundt Victoriafallene og omringliggende naturreservater både i Zimbabwe, Zambia og Botswana. Stedet har internasjonal flyplass, og har tradisjonelt hatt stor turisttrafikk. De politiske og økonomiske vanskelighetene landet opplevde på slutten av 1990-tallet og fram til i dag har sterkt redusert turismen.

Jernbanen kom til Victoria Falls tidlig på 1900-tallet og var del av Cecil Rhodes visjon om en jernbane fra Cape Town til Kairo. Jernbanebroen over Zambezi-elven ble åpnet i 1905.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg