Troens Bevis Verdens Evangelisering

Troens Bevis Verdens Evangelisering, norsk misjonsstiftelse med hovedkvarter i Sarons Dal, Kvinesdal, grunnlagt av Aril Edvardsen i 1965. Arbeidet omfatter bl.a. bibel- og misjonsinstitutt, kommunikasjonssenter med fjernsynsutsendelser og regulær misjonsvirksomhet. Stiftelsen har ca. 35 ansatte i Norge, og utgir bladene Troens Bevis og Høsten i Flammer.

Misjonsstiftelsen har stor internasjonal rekkevidde og kan nå ca. 200 land. Den driver misjonsarbeid ved hjelp av ca. 700 innfødte evangelister, som er utdannet ved korrespondansekurs og evangelistseminarer. Ved kommunikasjonssenteret blir det produsert fjernsynsprogrammer for sendinger i utlandet, som dekker hele Europa, Midtøsten, Nord-Afrika, deler av Russland og østover til Kinas og Indias grenser.

I Sarons Dal har organisasjonen en møtehall som tar ca. 4000 mennesker. Her arrangeres det årlige sommerstevner som samler flere tusen deltakere, og som har betydning for evangelisering og karismatisk kristenliv i store deler av Norge og Skandinavia.

Det stod tidligere strid om bevegelsen, ikke minst innen norsk pinsebevegelse. I de senere år har en forsoning funnet sted, og Aril Evardsen har samlet bred tverrkirkelig støtte. Edvardsens mange internasjonale evangeliseringskampanjer, hvor også humanitært arbeid og fredsarbeid har inngått, samler store menneskemengder. Fra 1992 er Aril Edvardsens sønn Rune Edvardsen daglig leder for stiftelsen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.