Troens Bevis Verdens Evangelisering

Aril Edvardsen under et vekkelsesmøte i Ekeberghallen november 1986.

Aril Edvardsen av /NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse

Troens Bevis Verdens Evangelisering er en norsk misjonsstiftelse med hovedkvarter i Sarons Dal i Kvinesdal. Stiftelsen ble grunnlagt av Aril Edvardsen i 1965.

Arbeidet omfatter blant annet bibel- og misjonsinstitutt, kommunikasjonssenter med tv-sendinger, og misjonsvirksomhet. Stiftelsen har cirka 35 ansatte i Norge, og utgir bladene Troens Bevis og Høsten i Flammer.

Misjonsstiftelsen har stor internasjonal rekkevidde og kan nå cirka 200 land. Den driver misjonsarbeid ved hjelp av rundt 700 lokale misjonærer, som er utdannet ved korrespondansekurs og evangelistseminarer. Ved kommunikasjonssenteret blir det produsert tv-programmer som sendes til hele Europa, Midtøsten, Nord-Afrika, deler av Russland og østover til Kinas og Indias grenser.

I Sarons Dal har organisasjonen en møtehall som tar cirka 4000 mennesker. Her arrangeres det årlige sommerstevner som samler flere tusen deltakere, og som har betydning for misjonering og karismatisk kristenliv i store deler av Norge og Skandinavia.

Det stod tidligere strid om bevegelsen, ikke minst innen norsk pinsebevegelse. I de senere år har en forsoning funnet sted, og Aril Evardsen har samlet bred tverrkirkelig støtte. Edvardsens mange internasjonale evangeliseringskampanjer, hvor også humanitært arbeid og fredsarbeid har inngått, samler store menneskemengder. Fra 1992 er Aril Edvardsens sønn Rune Edvardsen daglig leder for stiftelsen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg