Faktaboks

Troens Bevis Verdens Evangelisering

Troens bevis

Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Kvinesdal
Stiftet
18.05.1965
Daglig leder
Rune Edvardsen
Styreleder
Sten Sørensen
Aril Edvardsen

Aril Edvardsen under et vekkelsesmøte i Ekeberghallen november 1986.

Av /NTB Scanpix ※.
Pinsebevegelsen
Troens Bevis er en av de største aktørene i den norske pinsebevegelsen, og holder til i Sarons Dal i Kvinesdal i Agder, der de avholder store samlinger.
Troens Bevis.
Lisens: CC BY ND 2.0

Troens Bevis Verdens Evangelisering er en norsk misjonsstiftelse med hovedkvarter i Sarons Dal i Kvinesdal. Stiftelsen ble grunnlagt av Aril Edvardsen i 1965 og kan regnes til pinsebevegelsen.

Bevegelsen har markert seg sterkt med mange tilhengere. Samtidig har bevegelsen hatt mange kritikere som har opplevd den som for påtrengende mot dem som står utenfor bevegelsen. Det har også vært motsetninger og strid med andre deler av pinsebevegelsen, men disse skal nå være forsonet.

Virksomhet

Stiftelsens arbeid omfatter blant annet bibel- og misjonsinstitutt, kommunikasjonssenter med omfattende internasjonale TV-sendinger og misjonsvirksomhet. Stiftelsen utgir bladet Troens Bevis Flammer.

Misjonsstiftelsen har stor internasjonal rekkevidde og opererer i nitten land. Den driver misjonsarbeid ved hjelp av rundt 1200 lokale evangelister, som er utdannet ved korrespondansekurs og evangelistseminarer. Ved kommunikasjonssenteret blir det produsert tv-programmer som sendes til hele Europa, Midtøsten, Nord-Afrika, deler av Russland og østover til Kinas og Indias grenser.

I Sarons Dal har organisasjonen en møtehall som tar cirka 4000 mennesker. Her arrangeres det årlige sommerstevner som samler flere tusen deltakere.

Fra 1992 er Aril Edvardsens sønn Rune Edvardsen daglig leder for stiftelsen.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Troens Bevis Verdens Evangelisering
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.910 Religiøse organisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg