Torgrim Eggen, norsk forfatter. Musiker i rockgruppen The Cut 1980–84, deretter journalist i ulike publikasjoner og redaktør for bladene Beat og Natt & Dag. Etter å ha utgitt det satiriske kulturleksikonet Nisser & Dverge (1991; sm.m. Herman Willis og Hans-Olav Thyvold) debuterte han som skjønnlitterær forfatter med Gjeld (1992), om jappetidens Norge. I den bredt anlagte Hilal (1995) lar han kjærlighetsmelodramaet danne utgangspunkt for en dristig og nyansert skildring av møtet mellom ulike kulturer i en nær fremtids Oslo. Den nye Dylan (1997) er en roman som bl.a. handler om norsk musikkliv.

Romanen Pynt (2000), som tar for seg tidsriktige temaer som design og interiør, er både satirisk, morsom og burlesk. Burlesk er også Trynefaktoren (2003), som gir en krass, noe overdreven, men til tider temmelig treffende satirisk fremstilling av det politiske liv i Norge.

Med Hermanas (2006) har han skrevet en koloss av en roman fra Cuba. Hovedpersonen og alle aktørene er kubanske, og bakteppet alt spilles ut mot er det undertrykkende og totalt destruktive systemet kommunismen under Fidel Castro har utviklet seg til. Eggen har også utgitt Duften av Havana (2002) – en bok om sigarens kulturhistorie og en lovprisning til sigarrøykingen.

Manhattan (2007) er en medrivende og kunnskapsrik bok om New Yorks egenart og atmosfære. I romanen Jern (2010) retter forfatteren søkelyset på en nyreligiøs bevegelse, og her tas en kaotisk samtid på pulsen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.