Norsk fjellklatrer og ekspedisjonsleder; han har vært selvstendig næringsdrivende innen bok- og papirbransjen og profesjonell klatrer i offshoresektoren. Han er sammen med Cecilie Skog den eneste nordmann som har besteget det 8. fjellet av Seven Summits.

Tore Sunde-Rasmussen er en veteran innen ekstremhøydeklatring og har en rekke førstebestigninger i Norge, blant annet Gyaaksla (6+/7-) i Rogaland.Tolv ganger har han klatret fjell som er over 8000 m. I 2005 ble Sunde-Rasmussen den eldste skandinaven som har stått på toppen av Mount Everest. Høsten 2008 fullførte Sunde-Rasmussen de såkalte Seven Summits, de høyeste fjellene på sju kontinenter, ved å bestige det 4892 m høye Mt. Vinson (Vinson Massif) i Antarktis.

Høsten 2009 besteg Sunde-Rasmussen Ama Dablam (6812 moh.) i Nepal. Toppen ble nådd 28. november. Ama Dablam, av mange ansett som verdens vakreste fjell, også kalt Himalayas Matterhorn, kan sees av alle som går trekkingruta inn til Mount Everest Base Camp.

I 2010 ble han den første nordmann til å bestige Mt. Everest to ganger.

Våren 2014 prøvde han å bestige fjellet Annapurna 1 (8091 moh.). Det er et av verdens farligste fjell, med en dødsprosent på 38%. Han nådde 7000 meter før forholdene tvang ekspedisjonen til å snu.

Tore Sunde-Rasmussen har også trent karate og er gradert til sort belte 5. dan med tittel Shihan (mester).

Anbefalt lenke:

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.