Cecilie Skog, norsk fjellklatrer og ekspedisjonsfarer; den eneste kvinne i verden som har nådd både de tre polene - Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest, og toppen av det høyeste fjellet på hvert kontinent - Seven Summits. Cecilie Skog og Tore Sunde-Rasmussen er dessuten de eneste norske som har fullført begge varianter av Seven Summits.

Cecilie Skog var første norske kvinne på en fjelltopp over 8000 meter, og hun var den andre kvinnen i verden som gikk på ski fra fastlandet til Nordpolen. Hun ble den 10. kvinnen i verden til å bestige K2, verdens nest høyeste fjell, hvor hun ble vitne til at hennes mann, Rolf Bae, ble tatt av isras og drept i august 2008. Til sammen døde 11 klatrere og sherpaer.

Skog er utdannet sykepleier, og har studert friluftsliv ved Høgskulen i Volda. Hun har flere års erfaring som fjellfører i inn- og utland og har jobbet som både brefører og bre-instruktør. Vinteren 2010 krysset Cecilie Skog Antarktis sammen med Ryan Waters. De to gikk over Grønland i april-mai 2009.

Hun gav i 2007 ut boken CECILIE SKOG og de tre polene. I 2009 kom boken TIL ROLF - Tusen fine turer og en trist.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.