Tore Stubberud, norsk forfatter, filosof, litteraturviter, forlegger og bonde. Han har særlig interessert seg for fransk filosofi og diktning, og har utgitt en studie om Maurice Merleau-Pontys fenomenologi (Det litterære uttrykk, 1972) og gjendiktet Charles Pierre Baudelaires Dagbøker (1975) og Prosadikt (1981). Debuterte skjønnlitterært 1977 med diktsamlingen Innsikter i farver. 1998 gav han ut den vittige og sjarmerende erindringsboken Selvbiografi ved seks års alder.

Dystrere er den filosofiske og sterkt sivilisasjonskritiske framtidsromanen Kjøtt i mørke (2003) som reflekterer over forholdet mellom kropp og sjel på en original måte. Portrett av en kvinne fra det 21. århundre (2006) er også en sivilisasjonskritisk roman som bl.a. skildrer det fremmedgjorte ved vårt moderne liv. Duevennen (2007) er en thrilleraktig roman om både skjønnhet og brutalitet.

Stubberud fikk svært gode kritikker for oppvekstromanen Råtten sol (2008), som bl.a. handler om industrimiljøet rundt Borregaard ved Sarpsborg. Romanen Kjærlighet i integreringens tidsalder (2009) er et engasjert debattinnlegg om kjærlighetens kår i vårt flerkulturelle samfunn.

Anbefalt nettsted:

Aschehougs forfatterside om Tore Stubberud

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.